Целта на председателстваната от Египет среща на върха - 27-ата конференция

...
Целта на председателстваната от Египет среща на върха - 27-ата конференция
Коментари Харесай

СОР 27: Приоритетите на ЕС - най-големият донор на публични средства за Зеления преход

Целта на управляваната от Египет среща на върха - 27-ата конференция на Организация на обединените нации по изменението на климата (COP27) от 6 до 18 ноември в Шам ел Шейх е да се форсира използването на ограниченията за реализиране на задачите на Парижкото съглашение и на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменението на климата. Европейски Съюз ще упорства за съответни и по-големи старания на международно ниво за справяне с взаимосвързаните рецесии в региона на климата и биологичното многообразие и ще работи с сътрудници съидейници, с цел да обезпечи сполучливо привършване както на идната Конференция по изменение на климата (COP27) през ноември, по този начин и на Конференцията за биологичното многообразие (COP15) през декември. Предприемането на незабавни дейности на двете конференции е от значително значение за осъществяването на задачите на Парижкото съглашение и за опазване на постижимостта на задачата за ограничение на световното стопляне до 1,5 °C.
Ние би трябвало да работим неуморно за адаптиране към изменението на климата и да създадем природата наш главен съдружник. Затова нашият Съюз ще упорства за амбициозно световно съглашение за природата в границите на Конференцията на Организация на обединените нации по отношение на биологичното многообразие, която ще се организира в Монреал по-късно през тази година. Ще създадем същото и по време на COP27 в Шарм ел-Шейх, разяснява Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.
Благодарение на Европейския зелен пакт Европа е на път да се трансформира в първия безпристрастен във връзка с климата континент до 2050 г. Като се стартира от пандемията и се стигне до експанзията на Русия против Украйна, Европейски Съюз не се отклони от поетия път и даже удвои уговорката си към екологичния преход, както още веднъж го прави с REPowerEU. Съчетан с ускорение на екологичния преход чрез NextGenerationEU, REPowerEU е проектът на Европейски Съюз за последователно унищожаване на зависимостта му от съветските изкопаеми горива посредством ускорено внедряване на сила от възобновими източници, икономии на сила и диверсификация на енергийните доставки.  Това е нашата пътна карта за реализиране на сила на налични цени за хората, живеещи в Европейски Съюз, енергийна сигурност за Европа и резистентност за планетата. Стратегията Global Gateway (Глобален портал) подкрепя екологичната промяна и вложенията както в намаляване на изменението на климата, по този начин и в резистентност по отношение на изменението на климата. Тя също по този начин поддържа чистата сила като метод за реализиране на задачите за стабилно развиване и уговорките по линия на Парижкото съглашение. В рамките на метод „ Екип Европа “ тактиката предизвиква обмена на зелени технологии и укрепва енергийната сигурност, като предлага устойчиви и надеждни връзки и решения по света.  Приоритети на Европейски Съюз за COP27 По време на договарянията по въпросите на климата на COP27 Европейски Съюз ще работи за по-нататъшни амбициозни дейности през това сериозно значимо десетилетие, в това число посредством приемане на работна стратегия за намаляване на изменението на климата и работа по преустановяване на неефективните дотации за изкопаеми горива последователно понижаване на потреблението на въглища понижаване на излъчванията на метан привеждане на задачите в сходство с задачата за световно ограничение на стоплянето до 1,5°C Европейски Съюз към този момент извършва уговорките си посредством вътрешната си законодателна активност и е подготвен да усили в допълнение своя национално избран принос (НОП), в случай че е оправдано, в сходство с резултатите от настоящите преговори „ Подготвени за цел 55 “. Що се отнася до адаптирането към изменението на климата, Европейски Съюз е подготвен да форсира дейностите както на вътрешно, по този начин и на международно ниво. По значимия въпрос за загубите и вредите Европейски Съюз ще се опита да откри ефикасни решения за посрещане на потребностите, пред които са изправени уязвимите страни по света при оправянето с последствията от изменението на климата.
В качеството си на най-големия донор на финансиране на битката с изменението на климата в света Европейски Съюз и неговите страни членки към този момент дават отговор за забележителен дял от световните старания за справяне с рецесията в региона на климата. На COP27 ще водим разговор с други донори, с цел да ги насърчим да усилят приноса си и да реализираме общата цел от 100 милиарда щатски $ до 2023 година, както и удвояване на финансирането за адаптиране до 2025 г. спрямо нивата през 2019 г., оповестиха от Комисията. Ще продължим и работата по нова групова количествена цел за финансиране на битката с изменението на климата и за привеждане на всички финансови потоци в сходство с Парижкото съглашение, допълниха оттова.
Приносът на „ Екип Европа “ за световното финансиране по отношение на климата За да се оправим с рецесията в региона на климата, излъчванията би трябвало да намалеят на всички места по света. Много страни към този момент са изправени пред последствията от тази рецесия. В интервала 2013—2020 г. Европейски Съюз набра средства, с които се подкрепят разрастващите се страни при смекчаването на последствията от изменението на климата и адаптирането към тях посредством финансиране на ограничения за дейности в региона на климата в международен мащаб, с акцент върху най-бедните и най-уязвимите страни и общности
потребление на безплатни средства за привличане на частни вложения и финансиране от интернационалните банки за развиване 27 милиарда щатски $,мобилизирани от Европа 56,3 милиарда щатски $, мобилизирани от други донори 16,7 милиарда щатски $, които към момента не доближават за реализиране на задачата от 100 млрд. щатски $ Заедно Европейски Съюз и неговите страни членки имат максимален принос за общественото финансиране по отношение на климата за разрастващите се стопански системи, като през 2020 г. заделят 23,4 милиарда евро — съвсем половината от тях са под формата на безплатни средства. Това е забележителен дял от световната цел за 100 милиарда щатски $, обещани от развитите страни на срещата на върха по въпросите на климата в Копенхаген през 2009 година. Председателят на делегацията Бас Ейкхаут и изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс ще проведат конференция в четвъртък, 14:00 ч. българско време. Каква още е програмата в присъединяване на Европейски Съюз на Световната среща за климата и самодейностите на павилиона на Европейски Съюз може да научите.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР